Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Teplý dyňovo - syrový šalát

pondelok 2. septembra 2013

Teplý dyňovo - syrový šalát

Ja viem, ja viem, sľubovala som, že vás už s dyňou chvíľu otravovať nebudem. Pretrpte, prosím, ešte tento jeden recept, ale nedalo mi nepodeliť sa s ním. Hokkaido je totiž skvostná zelenina a dokázala by som na ňu momentálne skladať ódy od rána do večera.

Príprava tohto šalátu je rýchla a preto, ak ste sa náhodou práve vrátili zo školy (čo je asi nepravdepodobné, lebo pokiaľ ma pamäť neklame, prvý školský deň nás domov púšťali po dvoch - troch hodinkách.. a prepáčte, ale musela som si rýpnuť.. mne tá moja začína až o dva týždne. Čo ma fakt neteší a potom budete môcť podpichovať vy.), nezaháľajte a vrhnite sa ku sporáku.

Predtým si však zožeňte (množstvo zvážte podľa počtu stravníkov):

  • dyňu Hokkaido
  • mrkvu
  • kúsok masla
  • syr - eidam, gouda, niva, balkánsky, mozzarella, cottage.. tu sa pokojne rozšupnite, stačí si vybrať podľa nálady. Alebo ak sa neviete rozhodnúť, dajte zo všetkého 
  • pertžlenovú vňať
Dyňu ošúpeme, vydlabeme, nakrájame na kocky a spolu s očistenou a na hrubšie kolieska nakrájanou mrkvou dáme variť. Stav kontrolujeme, nech sa zelenina nerozvarí. Keď je na skus hotová, naložíme na tanier a polejeme roztopeným maslom zmiešaným s nasekanou pertžlenovou vňaťou. Doplníme nakrájanými či nastrúhanými (eventuelne rozdrobenými) syrmi. 

Myslím si, že šalát by sa dal servírovať aj k mäsu ako variácia na klasický zemiakový, stačí ho zmiešať so syrom nejakej krémovej konzistencie (gervais, lučina a podobne) či jogurtom ( a pre tých, čo neriešia čo jedia i majonézou), čo vy na to?




2 komentáre:

  1. teraz som si všimla, že Váš blog je v slovenčine, takže ak máte záujem môzete ho pridať na Slovenskú stránku :

    Dobrý deň,


    Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 85 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
    Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.

    V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

    S pozdravom,
    info@hladatrecepty.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Váš záujem ma veľmi potešil. Rada sa s mojimi receptami podelím aj s ostatnými, ak si myslíte, že by mohli niekomu priniesť úžitok :)

      Odstrániť