Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Kuracie & zeleninové špízy / vlnky

utorok 17. júna 2014

Kuracie & zeleninové špízy / vlnky

Dávam do pozornosti tento recept, ktorý je síce na prípravu jednoduchý ako facka, ale na tanieri ním môžete vytrieť kocúra každému, kto vás kedy považoval za nemehlo a antitalent v kuchyni. Samozrejme, istú dávku zručnosti tu potrebovať budete, ale verím, že to určite zvládnete. Takže ak chcete zapôsobiť trebárs na svoju polovičku, kamošov na grilovačke, budúcu svokru či Dwayna Johnsona ☺ šup do toho!

Nezaobídete sa bez:
  • kuracích pŕs nakrájaných na čo najdlhšie rezance
  • oleja
  • soli, mletého korenia, farebného korenia, mletého čili.. 
  • mrkvy
  • kalerábu 
  • zeleru
  • špajdlí alebo kovových napichovadiel 
Kuracie prsia sa snažíme krájať na dlhé rezance. Osolíme ich, okoreníme, prípadne pridáme nejaké bylinky, tu použite každý to, na čo máte odvahu. Zeleninu zbavíme šupiek, umyjeme a veľmi ostrým nožom alebo širokou škrabkou krájame na čo najdlhšie tenké plátky. Mäso rozložíme na dosku, položíme naň plátky mrkvy, kalerábu a zeleru a na špajdle/ihlice napichujeme vo forme vlnoviek. Špízy potom opečieme zo všetkých strán na kvapke oleja Nespotrebovanú zeleninu tiež orestujeme vo výpeku a podávame so špízmi a nejakým čerstvým šalátom.






Zeleninu pokojne môžete ľubovoľne obmieňať, skvelé by boli i plátky cukety, papriky alebo baklažánu. Farebne by to bolo dokonca krajšie. Avšak, estetika nie je až taká dôležitá, hlavne aby to dobre chutilo. Takže krásny deň všetkým, majte sa báječne! 

Mimochodom, príspevok, ktorý ste práve dočítali dosiahol číslo 300!! Je to až neuveriteľné, koľkými drístami som sa už odvážila vás otravovať. Toto jubileum by sa malo aj nejak osláviť.. či radšej nie ☺ Možno, až keď to dotiahnem na päťstý článok..

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára