Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #3: Kuracie na dubákoch a sušených paradajkách

nedeľa 19. októbra 2014

Bentó week #3: Kuracie na dubákoch a sušených paradajkách

Pokračujeme v krabičkovej šnúre receptov. Mala som po dlhšej dobe chuť na nejakú kuracinu, ale tak, aby sa dala pohodlne konzumovať mimo komfort domova. To znamená bez nejakej výrazne tekutej omáčky, aby sa mohla bez nehody preniesť v taške. A keďže som otvorila pohár so sušenými paradajkami naloženými v oleji, rozhodla som sa ich zapracovať do tohto pokrmu. Nuž a sušené dubáčiky to už len dotvárajú k dokonalosti.

Takže konkrétne, na dve porcie si nachystáme:
  • 2 kuracie vykostené stehenné rezne (mám ich radšej ako prsia, sú šťavnatejšie)
  • hrsť sušených dubákov
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 sušených paradajok + olej z nich
  • soľ, mleté čierne korenie, dubákové bylinky, šalátové korenie
Sušené hríby zalejeme vriacou vodou a necháme odpočívať. Medzitým si prichystáme mäso. Nakrájame ho na kocky, či rezance, osolíme a okoreníme. Na oleji zo sušených paradajok kuracie mäso sprudka opečieme, následne pridáme dubáky, ktoré sme scedili a podlejeme vodou. V panvici dusíme na miernom plameni takých 20-25 minút, kým mäso nie je mäkké. V priebehu dusenia pridáme roztlačený cesnak, dubákové a šalátové korenie, zmes dobre premiešame. Na záver, dve minútky pred koncom dusenia dáme do panvice sušené paradajky, aby sa všetko prepojilo. Hotovo, môžeme naplniť naše bentó. 


Porcia číslo jedna
A tu už môžete vidieť všetko krásne prichystané, aby som ráno nemusela chaosiť, iba vybrakovala chladničku a trielila do práce. 



Mimochodom, čo sa tej zaváranej zeleniny týka, je mamkinej výroby, vynikajúca, obsahuje karfiol, kaleráb, mrkvu, patizón a možno ešte niečo. Každopádne, poslúži v čase krízy, keď sa čerstvá zelenina začína vyvažovať zlatom (šalátové uhorky 22.90 za kus?! si robíte prdel?!)
Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára