Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cuketové rezance {Zoodles} s kuriatkami a Balkánskym syrom

piatok 15. mája 2015

Cuketové rezance {Zoodles} s kuriatkami a Balkánskym syrom

Odkedy som prišla na prevratný a jednoduchý spôsob výroby cuketových rezancov, pripravujem si ich stále častejšie. Ochutené kokosovým olejom sú jednoducho božské, dostanú jemný nádych exotiky. A čo sa stane, keď ich zmiešame s krvopotne vlastnoručne nazbieranými kuriatkami? Zavarenými s poriadnou dávkou lásky mojej maminky? No predsa dvojnásobná dávka šťastia! Treba ešte niečo dodať? Ahá, áno! Sú krabičkovo priateľské, takže si ich pokojne môžete vziať kamkoľvek so sebou. Dúfam, že som vás už konečne presvedčila, aby ste sa do nich pustili. Nemusíte sa báť, opäť nepôjde o žiadne čarovanie nad sporákom. To by som vám predsa neurobila..

Na jednu poriadnu porciu:
  • 2 malé cuketky alebo jednu veľkú
  • lyžičku kokosového oleja
  • bylinkovú soľ podľa chuti
  • pohár sterilizovaných kuriatok (či mrazených, alebo aj iných húb, napríklad šampiňónov, dubákov)
  • 75 g Balkánskeho syra
Cuketu umyjeme a na hrubom strúhadle po dĺžke nastrúhame na rezance. Na kokosovom oleji orestujeme na skus, ochutíme bylinkovou soľou a primiešame kuriatka. Odstavíme do sporáka a ešte do teplej zmesi pridáme nakrájaný Balkánsky syr. Premiešame, aby sa ingrediencie dobre spojili a servírujeme (alebo umiestnime do škatuľky)!





Konečne sa začína už aj v obchodoch objavovať čerstvá zelenina a nepýtajú za ňu nekresťanské peniaze. Pre nás bez možnosti vlastného pestovania je to výborná správa. Napríklad dnes som ukoristila brokolicu za 10 korún. Nejaké nápady čo s ňou?
A ak vám príde pod ruku cuketa, okamžite do košíka! To máte ako rozkaz!

2 komentáre: