Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Baklažánové minipizze s olivami a nivou

piatok 10. júla 2015

Baklažánové minipizze s olivami a nivou

Baklažán má už v mojej kuchyni pevné miesto a v blízkej budúcnosti ho odtiaľ nehodlám vytesniť. Je to veľmi vďačná zelenina, pretože vyžaduje iba minimum úsilia na prípravu a iba pár minút za sporákom. Hlavne, čo sa minipizze týka. Nakrájate baklažán, obložíte ho čím len chcete a vložíte do rúry. Fanfáááry a o pár minút sa môžete napchať, až budete krochkať blahom. Preto bolo len otázkou času, kedy pripravím i kombináciu, ktorú mám na akejkoľvek pizzi najradšej: olivy a nivu. Tým som vlastne prezradila všetko.

Na jednu gigantickú porciu:
  • 1 veľký baklažán
  • 3 PL kečupu (ideálne domáceho)
  • celý balíček zelených olív
  • bylinkovú soľ
  • oregano
  • 100 g nivy (alebo iného syra s modrou plesňou)
Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. Posypeme ho bylinkovou soľou a necháme vypotiť. Prebytočnú tekutinu vsajeme kuchynskou utierkou a kolieska uložíme na plech s papierom na pečenie, ktorý potrieme olivovým olejom. Na kolieska lyžičkou nanesieme vrstvu kečupu, posypeme oreganom a obložíme olivami nakrájanými na kolieska. Na záver posypeme nastrúhaným syrom niva a dáme do vyhriatej rúry piecť na 15-20 minút, kým baklažán nie je mäkký.


Mimochodom, baklažán považujem za mimoriadne fotogenického spolupracovníka. Tmavo fialová šupka krásne kontrastuje so svetlou dužinou, kúsok farebnosti v podobe kečupu a kde-tu kolieska zelených olív, no nie je to nádhera?





Čím by ste si svoju obľúbenú pizzu obložili vy? Zbožňujete taliansku klasiku z tenučkého chrumkavého cesta, alebo som vás dostatočne motivovala a presvedčila, aby ste vyskúšali tieto mini baklažánové?

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára