Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Bentó week #19: Šošovicovo tuniakový caprese šalát

štvrtok 17. septembra 2015

Bentó week #19: Šošovicovo tuniakový caprese šalát

Dnes to bude taká rýchlovka. Nevedela som, čo si prichystať do práce a nejak sa mi nechcelo vystávať v kuchyni. Rozhodne si to však žiadalo aspoň nejakú formu mäsa, aby som mala dostatok síl. Takže, hoci v konzervovanej forme, zaradila som do jedálnička tuniaka. K nemu sa výborne hodí šošovica a čerešničkou na torte bolo už iba pridanie mozzarelly. V jednoduchosti je krása a keď sa k tomu priráta extrémna rýchlosť, človek má hneď dvojnásobnú radosť!
  •  konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
  •  malá červená cibuľa
  • 1/2 šálky červenej šošovice v suchom stave
  • olivový olej
  • 1 lyžička kečupu
  • bylinková soľ a mleté čierne korenie podľa potreby
  • šťava z 1/2 limetky
  • pár lístkov čerstvej bazalky
  • balenie mozzarelly
  • 1 ČL octu balzamico
Šošovicu na noc namočíme, na druhý deň ju zlejeme a prepláchneme. V rajnici na rozohriatom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme šošovicu. Ochutíme soľou a korením a pridáme kečup. Dobre zamiešame a chvíľku opekáme. Potom podlejeme vodou a varíme domäkka. Hotovú šošovicu premiestnime do cestovnej nádoby, pridáme tuniaka, ochutíme šťavou z limety, posekanou bazalkou, prípadne soľou a korením. Na záver prihodíme nakrájanú mozzarellu a pofŕkame octom balzamico.




Nuž, ja teda utekám do roboty. Ani si neviete predstaviť, ako sa mi nechce. Nič sa nedá robiť, musím sa len premôcť. Držte palce!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára