Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Horúce banánové kakao

sobota 2. januára 2016

Horúce banánové kakao

V minulom príspevku som na vás bola neúmyselne zlá. Trochu ma to mrzelo, nechcela som znieť nevďačne a preto sa vás dnes budem snažiť učučíkať týmto lahodným papuľo-lepičom, ktorý sa výborne hodí do zmeny počasia, ktorá nastala. Áno, áno, prvý deň v novom roku bol v Brne biely! Dôkaz?


Dúfam, že niekto tam hore tým nechcel naznačovať, akým smerom sa bude nasledujúcich 366 dní uberať. Veď viete, ako je to s tým známym porekadlom: Ako na nový rok, tak po celý rok!

V každom prípade, nie je nič lepšie ako sa dívať na padajúce vločky za oknom s niečím, čo hreje, to sa potom človeku ľahko posmieva tým, ktorí nemajú to šťastie a musia sa predierať bielou perinou drkotajúc zubami. Príprava tohto vylepšeného kakaa je až smiešne jednoduchá, žiadne návody na to nie sú potrebné, ale predsa len, ako inšpirácia, nech vám slúži!
  • 1 hrnček (250 ml) mlieka (kravského, rastlinného, kokosového, podľa ľubovôle!)
  • 2 ČL holandského kakaa
  • 1 banán
Mlieko vlejeme do rajnice, postavíme na sporák a nakrájame do neho banán. Pridáme kakao, dobre zamiešame a varíme, kým nie je takmer vrelé. Potom rozmixujeme (ponorným mixérom alebo premiestnime do smoothie makera) na hladko a servírujeme. Mixovanie neodflákneme, najlepšia na tom je tá našľahaná pena! Preto sa dá kakavko jesť aj lyžičkou, ale pokojne piť slamkou, každému, jak je libo. Jasné, veľkí maškrtníci môžu doplniť šľahačkou, posypať kúskami čokolády, prípadne ešte vyladiť cukrom, no vďaka banánu je sladké dosť (pre mňa určite).




Ako ste mohli postrehnúť, zmenila som názov i adresu blogu. Už to pomaly bude aj rok, čo a nemôžem pýšiť statusom vysokoškoláka, preto bolo nutné podstúpiť drobnú zmenu. Zrejme tak prídem o časť prípadných sledovateľov, ale tento blog nie je o naháňaní čísel a trhaní rekordov v návštevnosti. Dúfam však, že mi ostanete verní, ja sa polepším (snáď) a budem toto miesto časom vylepšovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára