Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Raráškove steaky z bravčovej panenky s dresingom Tisícich ostrovov

pondelok 8. februára 2016

Raráškove steaky z bravčovej panenky s dresingom Tisícich ostrovov

Dresing s názvom Tisíc ostrovov je vo svete pomerne známy a rozšírený, preto niet divu, že ťažko povedať, ktorá receptúra je tá pravá a pôvodná. Tak som si tú moju trochu prispôsobila a spárovala ju s jednoduchými mini steakmi z panenky. Tento kus bravčoviny je lahodný sám o sebe, preto väčšinou niet dôvod na to príliš ho vylepšovať, v každom prípade, len tak nasucho by asi ťažko šiel dolu krkom, i keď je to mäso šťavnaté (ak sa správne pripraví). Určite by k nemu pasoval pestrý zeleninový šalát, ten však odsúvam bokom na leto, kedy bude konečne dostupná sezónna zelenina a vo februári siahnem po iných ingredienciách. Nie je ich mnoho, jedna však stojí za zmienku: ako pozornosť som dostala zaujímavé Raráškovo korenie, preto som okamžite chopila príležitosť za pačesy a aplikovala ho.


Na steaky budeme potrebovať:
  • celý kus bravčovej panenky
  • trochu oleja
  • Raráškovo bylinkové korenie
  • trochu bylinkovej soli
Na dresing:
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 2 PL domáceho kečupu
  • 1 PL jablčného octu
  • 1 strúčik cesnaku
  • trochu bylinkovej soli
Panenku zbavíme prípadných blán a nakrájame na steaky. Prstami ich jemne naklepeme a posypeme soľou a korením. Na kvapke oleja ich na grilovacej panvici sprudka z oboch strán opečieme, ale iba chvíľu, aby mäso ostalo vnútri šťavnaté a nie vysušené. Ako prílohu môžeme (podľa môjho vzoru) zvoliť opekaný ružičkový kel, ktorý pripravíme vo výpeku z panenky. 


Medzitým pripravíme dresing: jogurt zmiešame s kečupom, octom, nastrúhaným cesnakom a ochutíme soľou podľa potreby. 
Steaky servírujeme s orestovaným kelom a prelejeme štedrou dávkou dresingu. 





Odporúčam na dresing použiť hustý smotanový, ešte lepšie grécky jogurt, ale nič sa nestane, ak siahnete i po trojpercentnom. V tom prípade však dávajte pozor pri prenose (ak patríte medzi krabičkových ako ja) a ubezpečte sa o tesnosti danej nádoby, nechcete predsa, aby vám tento lahodný dresing skončil rozliaty na dne tašky!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára