Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Pečené kura s nádychom škorice a garam masala

streda 23. marca 2016

Pečené kura s nádychom škorice a garam masala

No vidíte, zase sa ozývam až po pár dňoch, ale tentokrát mám na to objektívne dôvody. Verejne ich však rozoberať nebudem, stačí ak prezradím, že sa týkajú práce. Ostatné mi budete proste musieť zožrať veriť. Takže dnes to bude opäť náhľad do pekáča spáchaného ešte v nedeľu, ako príprava do nového pracovného týždňa. Po starostlivej kalkulácii som uvážila, že kúpou celého kuraťa v konečnom dôsledku ušetrím nejaké tie korunky, pretože ho budem mať na niekoľko obedov. Rozhodla som sa prsia uchovať na neskôr, preto som ich pracne vypitvala (bol to boj..) a dala do mrazničky. No a zvyšok? Ten podstúpil túto procedúru..

Najprv ochutenie:
  • kura s hmotnosťou okolo 1 kg (bez pŕs)
  • 1 veľká cibuľa 
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 ČL worchestrovej omáčky
  • 1-2 ČL údenej papriky
  • 1 ČL korenia garam masala
  • 1 ČL škorice
  • 1 ČL koriandra
  • 1/4 ČL mletého čierneho korenia
  • bylinkovú soľ poľa chuti
  • pár strúčikov cesnaku
  • 1/2 brokolice
  • 1/2 vrecka ružičkového kelu
Kura umyjeme a vložíme do misy. Vnútro vyplníme cibuľou nakrájanou na drobno. Kurča zvonka i zvnútra poriadne ponatierame zmesou z oleja, worchestru, papriky, garam masaly, škorice, koriandra, čierneho korenia a soli. Kura preložíme na alobal, prihodíme strúčiky cesnaku v celku a zvinieme do pevného balíčka. Ten umiestnime do pekáča a dáme do vyhriatej rúry piecť na 45 minút. Po uplynutí tejto doby balíček obrátime a do pekáča vlejeme vodu. Pečieme ďalšiu pol hodinu.


Brokolicu a kel očistíme a pokrájame na menšie kusy. Roztvoríme alobal a pridáme ku kuraťu, v prípade potreby ešte dolejeme vodou. Pečieme posledných 15 minút, kým zelenina nie je na skus a mäso sa od kostí oddeľuje takmer samé.




Už máte plány na Veľkú noc? Niečo špeciálne? Alebo konečne oddych a vyložené nohy? Píšte!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára