Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Paleo kokosová kaša s banánom

pondelok 2. mája 2016

Paleo kokosová kaša s banánom

Možno sa pýtate kde som bola posledných pár dní. Jednak v práci, ale to ste iste predpokladali. Po druhé, príjemné povinnosti ma opäť po dlhej dobe zaviali na Slovensko. A tak som (po počiatočných komplikáciách) sadla do žltého tátoša a odfrčala za hranice. Doma mi to vždy utečie rýchlo a preto som sa k blogu poriadne ani nedostala. Vynahradím vám to teda aspoň dnes článkom, i keď krátkym. Nevadí, i také občas treba. Hlavne keď môžu poslúžiť ako inšpirácia na jeden expresný obed, dokonca možno vhodnejšie raňajky. Rôznych kaší je na internete nespočet, tých paleo friendly však trochu pomenej, preto do tejto oblasti pridávam svojou troškou.
  • 1 hrnček strúhaného kokosu
  • 2 a 1/2 hrnčeka mlieka (najlešie kokosového)
  • 1 kopcovitá ČL škorice
  • 2 banány
  • poriadna hrsť rôznych orechov
Do hrnca vlejeme mlieko a pomaly privádzame k varu. Dnu vsypeme kokos, ochutíme škoricou a varíme, kým nedosiahneme požadovanú hustotu (niekto kašu rád redšiu, niekto naopak poriadne kompaktnú). Ďalej máme dve možnosti: jeden banán môžeme do kaše primiešať už počas varenia, alebo oba použiť až na záver na obloženie povrchu. Doplníme ešte orechmi a podávame, najlepšie tak, aby bola kaša ešte horúca a dobre zahriala.




Ovocie, samozrejme, môžete použiť akékoľvek, ak obľubujete jahody, tam s nimi, ak sú to čučoriedky, zvoľte ich, ak citrusy, nevidím dôvod, prečo by mali ostať bokom! Tu sa dá vyhrať do sýtosti a podobne i najesť, pretože vďaka vysokému obsahu zdravých tukov a mastných kyselín v kokose a orechoch je to pokrm vskutku bohatý a prešpikovaný živinami. Plus ďalšie vitamíny v ovocí; telo krochká blahom! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára