Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Cvikľová vežička s mozzarellou a pestom

streda 22. marca 2017

Cvikľová vežička s mozzarellou a pestom

Tento recept mal tak obrovský potenciál konečne vypadať dobre.. a ja som ho, ako inak, totálne sprasila. Veď uznajte: nádherne fialová červená repa, prekladaná plátkami bielej mozzarelly a kde-tu vykúkajúce zelené pesto. Všetko uložené do jednej vežičky, striedajúc farby by to bola lahôdka i pre oko. Ale nie, nemehlo zase zaúradovalo a tak sa na tanieri ocitla iba jedna rozpačitá tmavo purpurová masa. Odhliadnuc od toho (a že som si katastrofálne popálila celú papuľu - lebo som pažravá a nedočkavá), za dnešný pokrm hlasujem všetkými končatinami a špičkou nosa, pretože je výborný! Tak jednoduchý a nenápadný, no neskutočne ma prekvapil a prekonal všetky očakávania. Kyslo-pikantná repa doplnená lahodným pestom a zlepená roztopenou mozzarellou musí potešiť všetkých vege-filov (je toto vôbec slovo? ak nie, dám si patentovať..). Nechajte sa uniesť mojím nadšením a postupujte:
  • 1 veľkú červenú repu 
  • 3 PL balzamikového octu
  • 2 ČL sladkej čili omáčky
  • 4 veľké strúčiky cesnaku
  • trochu bylinkovej soli
  • 1 hrudku mozzarelly
  • pár lyžičiek bazalkového pesta
Repu ošúpeme a nakrájame na kolieska s hrúbkou asi 1 cm. V miske zmiešame balzamikový ocot, čili omáčku, soľ a nasekaný, či prelisovaný cesnak. Kolieska cvikle v marináde poriadne ponamáčame a uložíme na plech s papierom na pečenie. Zvyšnú marinádu prelejeme po povrchu a dáme do vyhriatej rúry piecť na 25-30 minút, kým cvikľa nie je tak na skus. Hotové plátky prekladáme s kolieskami mozzarelly a lyžičkou pesta, až kým nezostavíme zo všetkých surovín poriadnu vežu. Zaistíme ju špajdľou a podávame! A my plánovači balíme do nádobky na druhý deň. Odporúčam konzumovať horúce, aby sa syr rozpustil, ale nie je to podmienkou, môžete si to vychutnať i za studena. 





Nesmierne sa teším, že už máme oficiálne jar, neviem sa dočkať krásnych teplých dní plných slnka, sviežosti a kvetov. Konečne chutná zelenina a nie kadejaké pofidérne čudá z dovozu (i keď proti exotickým plodom nič nemám, ahoj avokádo, mango a spol..). Len keby to chcelo byť už čo najskôr. Zajtra.. Hneď!!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára