Peeling Banana Nemehlo v kuchyni: Keto Tikka kuracie stehná

streda 18. apríla 2018

Keto Tikka kuracie stehná

Ahoj, ahoj, nezvestná sa našla, odvolajte pátranie!
Skutočne mi je ľúto, že nemám viac priestoru a času venovať sa vám, ale viete, ako to je. Proste život.
A) v práci mi nasadili mini projekt, ktorý je príčinou mojich bezsenných nocí a zamestnáva moju myseľ i čas.
B) mám toľko zásob, že keď vidím chladničku a najmä mrazničku preplnenú do prasknutia, je mi do plaču. Nieže by som sa extrémne sťažovala, ale samej mi bude trvať celú večnosť, kým to všetko spracujem. A to nehovorím o komore. Mimochodom, nechcete sa zastaviť na kus reči? Pohostenie bude veľkolepé, to vám sľubujem! A tak nemám motiváciu vytvárať nové recepty, pretože väčšinou to dopadne tak, že nevznikne jedna, ale hneď niekoľko porcií a ja ich nemám kam dávať. Takže kým sa objem potravín nezredukuje aspoň na polovicu, bude to tu chvíľu zívať prázdnotou.
Ale občas sa pritrafí a ja siahnem po vareške či plechu a niečo vyčarujem.
Vychutnajte si tento rýchly a nenáročný, Indiou inšpirovaný pokrm z kuracích stehien, prešpikovaný lahodnými koreninami. Je keto priateľský, takže ak náhodou patríte medzi túto malú komunitu, určite budete nadšení. A ostatní tiež, netreba sa báť nijakých "nálepiek".
  • vykostené kuracie stehná alebo kuracie prsia (prípadne mix oboch)
  • trochu masla
  • 150 g gréckeho jogurtu
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 ČL mletej údenej papriky
  • 1 ČL garam masala korenia
  • 1 ČL mletého koriandra
  • 1 ČL mletej kurkumy
  • šťavu z pol limetky
  • štipku senovky gréckej - ak máte, blahoželám, ja nie 
  • 1 ČL granulovaného cesnaku alebo čerstvý strúčik
  • Na servírovanie:
    • grilovaný baklažán
    • kel
    • cibuľové vločky
    • pečenú mrkvu
    • sušené paradajky (domáce)
    • uhorku či inú čerstvú zeleninu
Stehná umyjeme, podľa potreby zbavíme blán, nakrájame na kúsky s veľkosťou sústa, vložíme do misky a ochutíme. Pridáme jogurt, rozpustené maslo, soľ, korenie, papriku, garam masalu, koriander, kurkumu, limetku a cesnak. Poriadne premiešame a necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne však cez noc. Čím dlhšie, tým bude mäso šťavnatejšie. 
Jednotlivé kúsky kuraciny môžeme napichnúť na špajdle a opekať ako špízy, ale nie je to nutné. Na kúsku masla v rozpálenej panvici ich sprudka opečieme a potom dusíme, kým nie sú vnútri mäkké a na povrchu chrumkavé. 
Podávame na lôžku z plátkov grilovaného baklažánu s pečenou mrkvou, kelom, sušenými marinovanými paradajkami, kelom a čerstvou zeleninou podľa ľubovôle. Na záver posypeme cibuľovými vločkami pre extra chrumkavý element naviac. Dipy a omáčky sú vítané!





Dúfam, že mi odpustíte moju nevýraznú aktivitu na blogu a ulahodím vám aspoň týmto receptom. Rýchlych a nenáročných pokrmov nikdy nie je dosť a tento je náramne vhodný aj do nastávajúcej grilovacej sezóny. 
Ak by ste mali záujem nahliadnuť do zákulisia mojej kuchyne, na >>Instagrame<< je to rozhodne živšie a snažím sa angažovať aspoň týmto spôsobom. Momentálne žijem na vlne #vyčistikonečnetúchladničku (#cleanoutthefridge) a beriem túto súkromnú výzvu veľmi vážne. Presvedčte sa!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára